2017. október 13., péntek

Őszibarackos pohárkrém

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók 6 db 1 dl-es pohárhoz
50 dkg sárga húsú őszibarack
25 dkg mascarpone
2 teáskanál tejszínízű, gluténmentes pudingpor
1/2 citrom leve
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
szív alakú formacukor


A barackot megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk. A díszítéshez félreteszünk néhány szeletet hideg, citromos vízbe áztatva. A többit botmixerrel pürésítjük, 1 evőkanál porcukorral és a citromlével ízesítve felforraljuk, majd besűrítjük a kevés vízzel simára eldolgozott pudingporral. Kevergetve kihűtjük.



Közben a mascarponét a maradék porcukorral és a kakaóporral kihabosítjuk. A krémet habzsákba szedjük, és a kihűlt barackkrémmel a poharakba rétegezzük. A tetejüket barackszeletekkel és a formacukorral díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: