A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.
Hozzávalók
6 db 1 dl-es pohárhoz
50
dkg sárga húsú őszibarack
25
dkg mascarpone
2
teáskanál tejszínízű, gluténmentes pudingpor
1/2
citrom leve
4
evőkanál porcukor
1
evőkanál cukrozatlan kakaópor
a
díszítéshez:
szív
alakú formacukor
A
barackot megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk. A díszítéshez félreteszünk néhány
szeletet hideg, citromos vízbe áztatva. A többit botmixerrel pürésítjük, 1
evőkanál porcukorral és a citromlével ízesítve felforraljuk, majd besűrítjük a
kevés vízzel simára eldolgozott pudingporral. Kevergetve kihűtjük.
Közben
a mascarponét a maradék porcukorral és a kakaóporral kihabosítjuk. A krémet
habzsákba szedjük, és a kihűlt barackkrémmel a poharakba rétegezzük. A
tetejüket barackszeletekkel és a formacukorral díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése