Hozzávalók 8
db-hoz
a tésztához:
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér- és péksütemény
lisztkeverék
8 dkg Szafi Reform eritritpor
2 dkg Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
1 csipet só
4 tojás
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
2 dkg citromlé
6 dkg víz
a töltelékhez:
15 dkg magozott meggy
2 dkg Szafi Reform eritrit
1 csipet Szafi Reform paleo őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál Szafi Reform tápiókakeményítő
a tetejére:
2 dl Cocomas kókuszkrém
1 csomag habfixáló (1 dkg)
Szafi Reform
eritritpor
Szafi Reform
zsírszegény holland kakaópor (elhagyható)
csokoládédísz (elhagyható)
A tojást a vízzel, a folyékony
kókuszolajjal, a citromlével, az eritritporral és a sóval kihabosítjuk.
Egyszerre hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport, majd kézi habverővel sima
tésztává keverjük.
A muffitepsi 8 darab, papírkapszlival bélelt mélyedésében
elosztjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a meggyet a fahéjjal és a
citromhéjjal felforraljuk, belekeverjük az eritritet. A tápiókakeményítőt kevés
vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a meggyszószt.
A kihűlt muffinok közepébe
lyukat készítünk úgy, hogy a tésztát eltávolítjuk, majd a helyére töltjük a
meggyes masszát.
A kókuszkrémet az ertitritporral és a
habfixálóval kemény habbá verjük. Habzsákba szedjük, és a muffinok tetejére
nyomjuk. Tovább díszíthetjük kakaóval és csokoládédísszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése