Hozzávalók
1 l tej
4 tojás
8 evőkanál cukor
1 vaníliarúd
1 evőkanál rizsliszt
A tojásfehérjét 3 evőkanál
cukorral kemény habbá verjük. Nagy lábosban vizet forralunk, és vizezett
evőkanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat kb. 1/2
percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük.
A tojások sárgáját 1 dl tejjel,
a maradék cukorral és a rizsliszttel csomómentesre dolgozzuk. A többi tejet a
felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd vékony sugárban hozzáöntjük a
tojásos keveréket. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni nem
kezd. A kész vaníliamártást üvegtálba öntjük, a tetejére tesszük a
habgaluskákat. Kihűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése