Hozzávalók
6 dl
habtejszín
6
tojássárgája
10
dkg cukor
1
vaníliarúd
a
tetejére:
6
teáskanál finom szemcséjű kristálycukor
A
vaníliarudat felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, a tejszínhez adjuk és
felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral felhabosítjuk, és folyamatos
keverés mellett hozzászűrjük a forró tejszínt, majd elosztjuk 6 szufléformában.
Közepes méretű tepsibe sorakoztatjuk, és annyi vizet öntünk alájuk, hogy kb. a
tálkák feléig érjen. Az egészet alufóliával letakarjuk, és 160 fokra
előmelegített sütőben 1/2 óráig sütjük, majd kihűtjük. Tálalás előtt a
desszertek tetejét cukorral megszórjuk, és karamellizáló pisztollyal aranybarnára pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése