2015. március 31., kedd

Créme brulée

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók
6 dl habtejszín
6 tojássárgája
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
a tetejére:
6 teáskanál finom szemcséjű kristálycukor


A vaníliarudat felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, a tejszínhez adjuk és felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral felhabosítjuk, és folyamatos keverés mellett hozzászűrjük a forró tejszínt, majd elosztjuk 6 szufléformában. Közepes méretű tepsibe sorakoztatjuk, és annyi vizet öntünk alájuk, hogy kb. a tálkák feléig érjen. Az egészet alufóliával letakarjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 1/2 óráig sütjük, majd kihűtjük. Tálalás előtt a desszertek tetejét cukorral megszórjuk, és karamellizáló pisztollyal aranybarnára pirítjuk.




Nincsenek megjegyzések: