Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg Mester süteményliszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
a krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg cukor
1 l tej
35 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
1 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Lisztezett sütőpapíron mindegyiket 25 x 35
cm-es lappá nyújtjuk. Sütőlemezre téve 200 fokos sütőben 7 perc alatt
megsütjük.
A krémhez 10 dkg cukrot és a
pudingport kevés tejjel simára dolgozzuk. A többi tejet felforraljuk, vékony
sugárban hozzáöntjük a pudingporos masszát, és folyamatosan kevergetve sűrűre
főzzük. A tűzről levéve beletesszük a maradék cukrot és a vaníliakivonatot.
Amikor a krémalap kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A tésztalapokat megkenjük
krémmel, a felső lap tetejére is kerüljön belőle. Rászitáljuk a kakaóport. A
tortát hűtőben 1 napig állni hagyjuk, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése