2015. március 31., kedd

Marlenka

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg Mester süteményliszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
a krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg cukor
1 l tej
35 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
1 evőkanál kakaópor



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Lisztezett sütőpapíron mindegyiket 25 x 35 cm-es lappá nyújtjuk. Sütőlemezre téve 200 fokos sütőben 7 perc alatt megsütjük.

A krémhez 10 dkg cukrot és a pudingport kevés tejjel simára dolgozzuk. A többi tejet felforraljuk, vékony sugárban hozzáöntjük a pudingporos masszát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beletesszük a maradék cukrot és a vaníliakivonatot. Amikor a krémalap kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A tésztalapokat megkenjük krémmel, a felső lap tetejére is kerüljön belőle. Rászitáljuk a kakaóport. A tortát hűtőben 1 napig állni hagyjuk, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: