2015. március 29., vasárnap

Kakaós kuglóf (gluténmentes, tojásmentes)



Hozzávalók:
25 dkg Glutenix Alfa-Mix
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
5 dkg porcukor
csipet só
2 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1,5 dl tej
2 teáskanál kakaópor



A psylliumot 1 dl vízben elkeverjük, és félretesszük, míg a többi hozzávalót előkészítjük. Keverőtálba mérjük az Alfa-Mix-et, porcukrot, csipet sót, olajat és a langyos tejet. A tetejére morzsoljuk az élesztőt is. Hozzáöntjük a közben zselés állagúvá vált psylliumot, és robotgép dagasztóspiráljával jól kidolgozzuk.
A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A kisebbik részbe beledolgozunk még 2 teáskanál kakaóport és 2 teáskanál tejet. Mindkét tésztát kb. 20x30 cm-es vékony lappá nyújtjuk. A világos lapra helyezzük a kakaósat, és együtt szorosan feltekerjük. 16 cm átmérőjű kiolajozott kuglóf-formába helyezzük. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Tetejét olajjal lekenjük. 150 fokra előmelegített gőzös sütőben 45 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: