A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában.
Hozzávalók
20 x 30 cm-es sütőformához
50 dkg tehéntúró
20 dkg Mester süteményliszt
4 tojás
4 dkg vaj + kevés a kenéshez
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
só
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
a tetejére:
porcukor
A túrót szitán áttörjük. Hozzáadunk 1 tojást, a lisztkeveréket, kevés sót, 1 evőkanál tejfölt, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük, utána jól lecsepegtetjük.
A vajat a kétféle cukorral és 3 tojássárgájával alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tejfölt. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kifőtt tésztát a tojásos masszával óvatosan összeforgatjuk, a vajjal kikent és morzsával meghintett formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
50 dkg tehéntúró
20 dkg Mester süteményliszt
4 tojás
4 dkg vaj + kevés a kenéshez
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
só
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
a tetejére:
porcukor
A túrót szitán áttörjük. Hozzáadunk 1 tojást, a lisztkeveréket, kevés sót, 1 evőkanál tejfölt, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük, utána jól lecsepegtetjük.
A vajat a kétféle cukorral és 3 tojássárgájával alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tejfölt. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kifőtt tésztát a tojásos masszával óvatosan összeforgatjuk, a vajjal kikent és morzsával meghintett formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése