2016. február 18., csütörtök

Gluténmentes zsemle kacsasütőben sütve


Hozzávalók:
15 dkg Nutri free mix per pane
10 dkg Beiker
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1,5 dl víz
1 dl langyos tej
1 dkg élesztő
egy csipet cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj+a formázáshoz


A psylliumot a vízben elkeverjük. A többi hozzávalót tálba mérjük. Az élesztőt is belemorzsoljuk. Hozzáadva a zselés állagúvá vált psylliumot, jól összekeverjük, és kidolgozzuk. Olajos kézzel 5 db gömböt formázunk. Sütőpapírral bélelt kacsasütő edénybe tesszük.


Letakarva 45 percig kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben fedő alatt 20 percig, majd fedő nélkül még 10 percig sütjük.


Egy kis paradicsommal, uborkával, lilahagymával hamburger készült belőle.



Nincsenek megjegyzések: