Hozzávalók
10 dkg Mimen
friss tészta lisztkeverék
25 dkg túró
3 tojás
3 dkg vaj + a
kenéshez
1 evőkanál
gluténmentes zsemlemorzsa
2 dl tejföl
4 evőkanál
cukor
reszelt
citromhéj
só
a tálaláshoz:
vaníliás
porcukor
ízlés szerint
néhány szem gyümölcs
A túrót
villával áttörjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, 1 tojást és kevés sót. Gyors
mozdulatokkal összegyúrjuk. Lisztkeverékkel szórt gyúródeszkán 2 mm vékonyra
nyújtjuk, éles késsel 1 cm széles metéltre vágjuk. Sós vízben kifőzzük, majd
jól lecsepegtetjük.
A sütőedényt
vajjal kikenjük, a zsemlemorzsával megszórjuk. A 2 megmaradt tojást szétválasztjuk. A fehérjét
habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a citromhéjjal és az olvasztott vajjal
kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd a kifőzött tésztát is. A
sütőedénybe öntjük, a tetejét elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40
perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk, és gyümölcsöt
kínálhatunk mellé.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
A sütőtálat. a BergHOFF biztosította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése