2016. február 16., kedd

Mini virslis roló

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.



Hozzávalók
25 dkg Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
1 teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény (útifűmaghéj)
15 dkg langyos joghurt
1,2 dl víz
1 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 csipet cukor

továbbá:
10 gluténmentes virsli
1 tojásfehérje


A rostőrleményt a vízben elkeverjük, és 1 percre félretesszük. Az összes hozzávalóval együtt tálba öntjük, összekeverjük, majd géppel kidagasztjuk. Kézzel finoman átgyúrjuk, és 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk. 20 db 1,5 cm széles csíkra szeljük. A virsliket kettévágjuk, a tésztacsíkokba tekerjük, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 óráig kelesztjük. Végül tojásfehérjével megkenjük a rolók tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Felhasznált alapanyagok:


Nincsenek megjegyzések: