2016. március 19., szombat

Házi csokoládés keksz

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók
40 dkg Schär Mix C süteményliszt
10 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl (175 g)
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

a krémhez:
2 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
5 dl tej
12 dkg cukor
10 dkg vaj


A lisztkeverékben elvegyítjük a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. Süteménypecséttel díszítjük a tésztát, és kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport kevés tejjel elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudingos elegyet beleöntve sűrűre főzzük. A tűzről levéve oldódásig keverjük benne a cukrot. Ha kihűlt a krém, a szoba-hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk. A kekszeket kettesével csokoládékrémmel összeragasztjuk. 1 éjszakát hűtőben tároljuk, így fogyasztásig megpuhul.


Nincsenek megjegyzések: