Hozzávalók
40 dkg Schär Mix C süteményliszt
10 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl (175 g)
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
a krémhez:
2 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
5 dl tej
12 dkg cukor
10 dkg vaj
A lisztkeverékben elvegyítjük a sütőport és a
sót. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal sima
tésztává gyúrjuk. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. Süteménypecséttel díszítjük a
tésztát, és kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatjuk a kekszeket. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt
megsütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel
elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudingos elegyet beleöntve sűrűre
főzzük. A tűzről levéve oldódásig keverjük benne a cukrot. Ha kihűlt a krém, a
szoba-hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk. A kekszeket kettesével csokoládékrémmel
összeragasztjuk. 1 éjszakát hűtőben tároljuk, így fogyasztásig megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése