A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.
Hozzávalók
1 db 22 cm hosszú rúdhoz
16 dkg
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
4 dkg
Mimen tápiókakeményítő
1 csapott
teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény
1 csipet
só
2
evőkanál olaj
1 dl
langyos víz
1 dl
langyos tej + 1-2 teáskanálnyi a kakaós tésztához
2
evőkanál porcukor
1,5 dkg
friss élesztő
2
teáskanál cukrozatlan kakaópor
a
formához:
kevés
olaj
a
tetejére:
vaníliás
porcukor
A
rostőrleményt a vízben elkeverjük. A hozzávalókat – a kakaópor kivételével –
tálba mérjük, összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk
úgy, hogy az egyik fele kicsivel nagyobb legyen a másiknál. A
kisebbik részbe beledolgozzuk a kakaóport és 1-2 teáskanál tejet. Mindkét részt
22 cm széles téglalappá nyújtjuk. A kakaós tésztát a világos tészta tetejére
tesszük, majd a 2 lapot együtt szorosan feltekerjük. A partikenyérformát
kiolajozzuk, és belecsúsztatjuk a kalácsrudat. Szobahőmérsékleten 45 percig
kelesztjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Vaníliás
porcukorral megszórjuk, és 1,5 cm-es szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése