Hozzávalók 2 személyre, 18 x 18
cm-es sütőformához
a cérnametélthez:
7 dkg Mimen friss
tészta lisztkeverék
40 ml víz
1 csipet só
2 dkg olvasztott vaj
a tésztalaphoz:
13 dkg Mimen édes
lisztkeverék
2 teáskanál olaj
1 csipet só
40 ml víz
3 evőkanál olaj
a töltelékhez:
2 tojás
7 dkg porcukor
25 dkg túró
1 dl tejföl
reszelt citromhéj
a kenéshez:
olaj
a tálaláshoz:
vaníliás porcukor
A friss tészta lisztkeveréket
a sóval és a vízzel összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és
tésztakészítő géppel cérnametéltet készítünk belőle. Sós vízben pár perc alatt
megfőzzük. Az olvasztott vajra szedjük, és összeforgatjuk.
A tésztalaphoz a
lisztkeveréket az olajjal, a vízzel és a sóval összegyúrjuk, vékonyra
nyújtjuk, és a sütőedénynek megfelelő méretű lapokra vágjuk. A sütőformát
kiolajozzuk, beleterítünk 3 tésztalapot, a rétegek között is vékonyan megkenjük
olajjal.
A töltelékhez a tojások
sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk az áttört túrót és a
tejfölt. Citromhéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
Összekeverjük a kifőzött cérnametélttel, és egyenletesen elsimítjuk a
sütőformában.
A sütemény tetejét betakarjuk 3
tésztalappal, a rétegek között és a tetejét olajjal vékonyan megkenjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a vargabélest.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: Hunorganic
A sütőtálat a BergHOFF biztosította
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése