2016. március 26., szombat

Répatorta


Hozzávalók egy 22 cm-es tortához:
30 dkg reszelt sárgarépa
1 citrom héja
10 dkg finomszemcséjű kristálycukor
10 dkg porcukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg Mester süteményliszt
10 dkg Naturbit mandulaliszt
1 csipet fahéj
5 dkg vaj

A krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor

A tetejére:
6 dkg étcsoki
3 dkg vaj

A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A sárgarépát megtisztítjuk és késes aprítóban finomra daráljuk.
A tojások sárgáját a porcukorral és a puha vajjal kikeverjük, majd belekeverjük a sárgarépát, a darált mandulát, a citromhéjat, majd a sütőporral és fahéjjal összekevert lisztkeveréket. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt kapcsos kerek tortaformában 170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. egy óra)
A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.
A krémhez a mascarponet a porcukorral kihabosítjuk, és megtöltjük a lapokat. Kívülről is bevonjuk a tortát. A mázhoz a csokoládét a vajjal összeolvasztjuk. Langyosra hűtjük, a torta tetejére öntjük, és simára kenjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: