Hozzávalók
22 cm-es kapcsos tortaformához
3 tojás
6
evőkanál cukor
6
evőkanál rizsliszt
3
evőkanál kukoricaliszt
3
evőkanál étkezési keményítő
1
teáskanál sütőpor
a
krémhez:
4 dl tej
1 csomag
tejszín ízű pudingpor (40 g)
5 dkg vaj
5
evőkanál cukor
3 dl
habtejszín
1
gránátalma magjai
A
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a habverővel tovább dolgozva
beletesszük a tojások sárgáját. Beleszitáljuk a liszteket, a keményítőt, a
sütőport, és óvatosan összeforgatjuk. A piskótamasszát sima végű habzsákba
szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire 1 db 20 cm átmérőjű körlapot és 22 db
babapiskótát nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben a tésztát világosra
sütjük, majd kihűtjük.
Közben a
krémhez a pudingport a tejben sűrűre főzzük, még melegen belekeverjük a vajat
és a cukrot. Ha kihűlt, összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
A
piskótakarikát a tortaforma aljára helyezzük. A babapiskóták végeit levágjuk
úgy, hogy kb. 8 cm hosszúak legyenek, majd körben kirakjuk velük a tortaforma
oldalát. Belesimítjuk a krém felét, megszórjuk a gránátalmamagok felével, majd
betakarjuk a maradék krémmel. A megmaradt gránátalmát díszítésként szórjuk a torta
tetejére. Behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése