Hozzávalók 22 cm-es szív-alakú tortaformához:
A piskótához:
2 tojás
2 ek cukor
1 púpos ek rizsliszt
1 púpos ek keményítő
1 csapott ek kakaópor
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadva a cukrot, kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját. Aztán óvatosan belekeverjük az átszitált rizslisztet, keményítőt és kakaóport. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A sárgakrémhez:
5 tojás sárgája
200 ml Cocomas kókusztejszín
1 dl víz
1 ek keményítő
3 ek cukor
1 mk vanília kivonat
A tojások sárgáját jól kikeverjük a cukorral és a keményítővel. A kókusztejszínt a vízzel felhigítjuk és felmelegítjük. Apránként a tojásos keverékhez adjuk és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a vanília kivonatot is.
A tejberizshez:
50 ml víz
250 ml tej
6 dkg kerekszemű rizs
3 csapott evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1 csomag (10 gr) lapzselatin
A rizst a vízben kezdjük főzni. Ha a vizet magába szívta, hozzáadjuk a forró tejet, és gyakran kevergetve puhára főzzük. A cukrot és a citromhéjat csak a végén adjuk hozzá.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A megpuhult zselatinlapokat kicsavarjuk és a tejberizsbe keverjük. Majd az egészet összekeverjük a sárga krémmel.
A kihűlt piskótát a formából kivesszük. A papírt eltávolítjuk róla. A formát megtisztítjuk, és visszatesszük bele a piskótát. Rátesszük a krémet és éjszakára hűtőbe tesszük.
A gyümölcs-öntethez:
45 dkg fagyasztott vegyes-gyümölcs keverék
3 ek cukor
1 ek keményítő
Tálalás előtt készítjük el az öntetet. A gyümölcsöket a cukorral felfőzzük. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük. A gyümölcshöz keverjük, és éppen csak összemelegítjük, majd kihűtjük. A gyümölcsöntetet a torta tetejére öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése