Hozzávalók 20 x 30 cm-es
sütőformához
25 dkg
kerek szemű rizs
5 dl tej
4 tojás
15 dkg
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
1
evőkanál rizsliszt
4 dkg vaj
a forma
kenéséhez:
vaj
gluténmentes
zsemlemorzsa
az
öntethez:
45 dkg
vegyes bogyósgyümölcs
1 citrom
héja és leve
1 csipet
fahéj
5 dkg
cukor
1
teáskanál keményítő
a
tetejére:
porcukor
A rizst átmossuk, lecsöpögtetjük.
2 dl vízzel addig főzzük, amíg azt magába nem szívja. Felöntjük a
felforrósított tejjel, és kis lángon tovább főzzük, amíg az összeset felveszi,
és a szemek megduzzadnak. Végül belekeverünk 5 dkg cukrot, és a tűzről levéve,
fedő alatt langyosra hűtjük. A vajat 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a
tojások sárgájával jól elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Beledolgozzuk a rizslisztet
és a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és morzsával
meghintett formába öntjük, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Az
öntethez a gyümölcsöket a cukorral, a fahéjjal, a citromhéjjal és -lével
összefőzzük. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a gyümölcshöz adjuk,
és éppen csak összeforraljuk. A rizsfelfújtat porcukorral meghintve, a
gyümölcsöntettel kínáljuk.
1 megjegyzés:
Hmm ez nagyon jól néz ki, anyukám egyik kedvence :)
Bea, a Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Megjegyzés küldése