Hozzávalók
10 kg
darált sertés kolbászhús
23 dkg
só
23 dkg
pirospaprika
5 dkg
fokhagyma
4 dkg
őrölt bors
1 dkg
őrölt köménymag
1 dkg
porcukor
1
kávéskanál őrölt szerecsendió
12-13 m
sertésvékonybél
A
fokhagymát előző nap megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
A belet
kívül-belül alaposan kimossuk, felhasználásig hideg vízben tartjuk. A darált
húshoz adjuk a fűszereket, a porcukrot, a fokhagymát a vízzel együtt, majd
alaposan összedolgozzuk.
Sertésvékonybélbe
töltjük, a kolbászt tűvel néhány helyen megszurkáljuk, majd 3-4 napig
füstöljük.
Tipp: a kolbászhús összetétele általában 70-75% hús, a többi zsírszalonna.
1 megjegyzés:
Ó, annyira guszta, hogy kedvem lenne leemelni a fotóról néhány -az összes- karikát. :D ...most megyek és kirabolom a hűtőt. :D
Megjegyzés küldése