Limara péksége formázási ötlete alapján készült gluténmentes péksütemény.
Hozzávalók 4 darabhoz:
20 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1 evőkanál Naturbit burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1,5 dl langyos kefir
1 dkg élesztő
A tetejére:
1 teáskanál méz
2 teáskanál víz
kb. 3 teáskanál szezámmag
A psylliumot a vízben elkeverjük, állni hagyjuk, míg zselés állagúvá válik. A többi hozzávalóval összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket hosszú rúddá sodrjuk. 2-2 rudat összetekerünk, és kör alakúra formáljuk. A tészta végeit összenyomkodjuk. Egy óráig kelesztjük. A tetejét a vízzel kikevert mézzel lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A hátteret a Fotókellék biztosította.
2 megjegyzés:
Gyönyörűek ezek a karikák! Mindig lenyűgöz, ha valaki annak ellenére is mutatós kelesztett sütiket tud készíteni, hogy gluténmentes liszttel kell dolgoznia. Csak így tovább! :)
Köszönöm Zita Z a kedves szavakat! :) Bea
Megjegyzés küldése