Nemcsak gluténmentes, hanem gabonamentes, tejmentes, tojásmentes is!
Hozzávalók
12 db-hoz
50 dkg
Mimen vaníliás süteménypor
11 dkg
olaj
22,5 dkg
víz
10 dkg
Naturbit kandírozott vörös áfonya
a
krémhez:
10 dkg
Mimen krémalapkeverék
1,5 dl
víz
20 dkg
tejmentes, szoba-hőmérsékletű margarin
a
díszítéshez:
cukorgyöngy
(elhagyható)
A
süteményport az olajjal és a vízzel kézi mixerrel kb. 1 percig simára keverjük.
Beleforgatjuk az áfonyát. A muffintepsi mélyedéseit papírral kibéleljük, a
tésztát egyenletesen elosztjuk bennük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc
alatt megsütjük.
A
krémalapkeveréket a vízzel simára vegyítjük. Sűrűre főzzük, kihűtjük, majd
kihabosítjuk a margarinnal. A krémet habzsákba töltjük, és tetszőleges mintákat
nyomunk belőle a muffinok tetejére. Cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése