2016. május 22., vasárnap

Áfonyás muffin

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.
Nemcsak gluténmentes, hanem gabonamentes, tejmentes, tojásmentes is!


Hozzávalók 12 db-hoz
50 dkg Mimen vaníliás süteménypor
11 dkg olaj
22,5 dkg víz
10 dkg Naturbit kandírozott vörös áfonya
a krémhez:
10 dkg Mimen krémalapkeverék
1,5 dl víz
20 dkg tejmentes, szoba-hőmérsékletű margarin
a díszítéshez:
cukorgyöngy (elhagyható)


A süteményport az olajjal és a vízzel kézi mixerrel kb. 1 percig simára keverjük. Beleforgatjuk az áfonyát. A muffintepsi mélyedéseit papírral kibéleljük, a tésztát egyenletesen elosztjuk bennük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.



A krémalapkeveréket a vízzel simára vegyítjük. Sűrűre főzzük, kihűtjük, majd kihabosítjuk a margarinnal. A krémet habzsákba töltjük, és tetszőleges mintákat nyomunk belőle a muffinok tetejére. Cukorgyöngyökkel díszíthetjük.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/

Nincsenek megjegyzések: