Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, tojásmentes - és fánk íze van.
Hozzávalók
kb. 16 db-hoz
25 dkg
Mimen világos kenyér és kalács lisztkeverék
4 dkg
olvasztott tejmentes margarin
2
evőkanál porcukor
20 ml rum
1 csipet
só
1 dkg
friss élesztő
1,6 dl
víz
a
sütéshez:
olaj
a
tálaláshoz:
vaníliás
porcukor
házi
baracklekvár
A
hozzávalókat összekeverjük, jól kidolgozzuk. A tésztát 1/2 cm vékonyra
nyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkokat
konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük, majd a közepüket az ujjunkkal enyhén
benyomjuk. Bő, forró olajban, oldalanként 1-1 perc alatt pirosra sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, házi baracklekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése