2016. május 13., péntek

Kölespuding

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 2 adaghoz
8 dkg Naturbit hántolt köles
2,5 dl tej
2 dkg vaj
2 evőkanál méz
az öntethez:
15 dkg eper
3 dkg cukor
1 kávéskanál Naturbit kukoricakeményítő


A kölest 1 dl vízben feltesszük főni. Ha a vizet magába szívta, hozzáadjuk a tejet, és kevergetve puhára főzzük. Végül belevegyítjük a vajat és a mézet. A pudingot vízzel kiöblített formákba töltjük, majd kihűtjük.
Az öntethez a darabolt epret a cukorral felforraljuk. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a szószt.

A pudingot a formából kifordítjuk, és a gyümölcsöntettel körítve tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu

Nincsenek megjegyzések: