2016. május 22., vasárnap

Sajtos csiga

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.
Élesztőmentes, sütőporral készült sajtos-fűszeres csiga.


Hozzávalók 12 db-hoz
25 dkg Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
25 dkg túró
8 dkg puha vaj
1 tojássárgája
7 dkg tejföl
1 teáskanál sütőpor
2 kávéskanál só


a töltelékhez:
8 dkg sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
1 tojásfehérje
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk. A sajtkrémet a tojásfehérjével, a sóval, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük. A tésztára kenjük, ráreszeljük a sajtot. Szorosan feltekerjük, 12 darabra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu

Nincsenek megjegyzések: