6 hetes a gluténmentes kovászom. Egyre szebben dolgozik. Megünnepeltük a szülinapot.
Sok-sok képet teszek fel, nem tudok betelni vele. Igazi kenyér élmény!
Előző este 10 dkg kovászt megetetünk egy evőkanál rizsliszttel, egy evőkanál Nutri free mix per Pane-val és kb. 25 ml vízzel. Jól összekeverjük, és éjszakára letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk.
A gluténmentes kovász készítése magtalálható: itt
További hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg Mimen tápióka keményítő
5 dkg cirokliszt
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1,5 dl víz
175 gr kefir
2 kávéskanál só
1 csipet cukor
2 evőkanál olaj
A formázáshoz:
rizsliszt
A psylliumot a vízben elkeverjük, félretesszük, míg zselés állagúvá válik. Az összes hozzávalót tálba mérjük, hozzáadjuk a kovászt és a psylliumot is. Összekeverjük és jól kidolgozzuk.
Rizsliszttel szórt munkalapon óvatosan átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Fejjel lefelé rizsliszttel meghintett kelesztőkosárba tesszük. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. (kb. 4-5 óra)
A sütőt a vaslábossal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt cipót óvatosan sütőpapírra fordítjuk. Tetejét bevágjuk. A sütőpapírral együtt a vaslábosba emeljük. Fedő alatt 35 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A hátteret a http://www.fotohatterek.hu/ biztosította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése