2016. május 14., szombat

Gluténmentes kovász


2 evőkanál rizslisztet és 2 evőkanál Nutri free mix per Pane-t kb fél dl vízzel simára keverünk egy befőttes üvegben. Szobahőmérsékleten hagyjuk, amíg dolgozni nem kezd. Minden nap hozzáadunk még 1-1 evőkanál rizslisztet, Nutrit és kb. 25 ml vizet. Jól összekeverjük. Ha beindult a kovász, a szaga kissé savanykás, buborékok vannak benne, és növekszik a térfogata; ezután már hűtőben tároljuk. Egy héten 2x ezután is megetetjük. Etetés után egy órát hagyjuk elöl szobahőmérsékleten. Minél érettebb a kovász, annál jobb lesz! Amikor sütünk kenyeret, kiveszünk belőle, és a többit tovább etetjük. Vagy ha nem sütünk belőle, egyre több lesz az üvegben, kiveszünk belőle és kidobjuk, vagy elajándékozzuk.

Nincsenek megjegyzések: