Hozzávalók
6 db-hoz
20 dkg
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg
Mimen tápiókakeményítő
1 teáskanál
Naturbit psyllium rostőrlemény
2,5 dl
víz
1
evőkanál olaj
1 csipet
cukor
1
kávéskanál só
1 dkg
friss élesztő
a
formázáshoz:
kevés
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
a
kenéshez:
olaj
a
tetejére:
1
evőkanál Naturbit szórókeverék
A
rostőrleményt a vízben elkeverjük, 2 percre félretesszük, amíg zselés állagúvá
nem válik. A többi hozzávalóval együtt tálba mérjük, összekeverjük, és jól
kidolgozzuk. A tésztát 6 részre osztjuk, és egyenként kb. 40 cm hosszú rudakká
sodorjuk. Megcsomózzuk, majd a kilógó tésztavégeket alulról és felülről a csomó
közepébe hajtjuk. A megformázott zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlemezre
helyezzük. Szobahőmérsékleten, konyharuhával lazán letakarva 1/2 órát
kelesztjük. A tetejét olajjal lekenjük, majd magkeverékkel megszórjuk. 180
fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Fotóháttér: http://www.fotohatterek.hu/
2 megjegyzés:
Szia BAB!
Csodás a zsemle!Egy kérdésem lenne a recepttel kapcsolatban: a tápióka keményítő helyettesíthető-e valami más,esetleg burgonya vagy kukorica keményítővel?
Kedves Kata!
Köszönöm szépen! Igen, helyettesíthető más keményítővel is! Bea
Megjegyzés küldése