2014. november 7., péntek

Cupcake


A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában. Az újság ingyenesen letölthető.

Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
70 ml tej
1 kávéskanál vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor
csipet só

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, beletesszük a liszteket és a keményítőt, sütőport, vanília kivonatot és sót, és ezekkel is jól kikeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A muffin-sütő mélyedéseit papírral kibéleljük, kb. kétharmad részig töltjük a tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.


A krémhez:
2 dl tej
12 dkg kristálycukor
40 gr kukoricakeményítő vagy gluténmentes pudingpor
1 tojás
15 dkg vaj
ételfesték
  
A tejet a cukor felével meglangyosítjuk. Kb. 50 ml tejet a keményítővel és az egész tojással kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve beleöntjük a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a maradék cukrot. Letakarva kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet kihabosítjuk a szobahőmérsékletű vajjal. Ízlés szerint egy kevés ételfestékkel színezhetjük. A krémet habzsákba szedjük, és ezzel díszítjük a süteményeket. Tehetünk még rá apró marcipán díszeket vagy cukorgyöngyöket is.


Nincsenek megjegyzések: