2014. november 7., péntek

Sajtos pulykahúsos spagetti

A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában. Az újság ingyenesen letölthető.


Hozzávalók:
30 dkg gluténmentes spagettitészta (Schar)
50 dkg darált pulyka- vagy csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
4 tojás
3 dl tejföl vagy tejszín
só, őrölt bors




Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, beletesszük a darált húst, sóval, borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk, végül kicsit lepirítjuk. A tejfölt/tejszínt, a tojásokat és a reszelt sajtot összekeverjük, megsózzuk, és beleforgatjuk a sós vízben kifőzött tésztát. Kivajazott kerámia vagy jénai tálba tesszük a spagetti felét, ráhelyezzük a húst, majd betakarjuk a megmaradt tésztával. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.

Nincsenek megjegyzések: