Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
15 dkg Mester süteményliszt
70 ml tej
1 kávéskanál vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor
csipet só
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a
porcukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, beletesszük a lisztkeveréket,
sütőport, vanília kivonatot és sót, és ezekkel is jól kikeverjük, végül
óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A muffin-sütő mélyedéseit papírral
kibéleljük, kb. kétharmad részig töltjük a tésztával. 170 fokra előmelegített
sütőben 25 percig sütjük.
A krémhez:
2 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
5 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg vaj
Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk, gőz fölött
csípősre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott étcsokoládét és
a kakaóport, addig keverjük kézi habverővel, amíg a csokoládé teljesen
felolvad. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a krémet habosra keverjük a szobahőmérsékletű
vajjal. A krémmel díszítjük a muffinokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése