2014. november 23., vasárnap

Cupcake csokoládékrémmel


Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
15 dkg Mester süteményliszt
70 ml tej
1 kávéskanál vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor
csipet só
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, beletesszük a lisztkeveréket, sütőport, vanília kivonatot és sót, és ezekkel is jól kikeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A muffin-sütő mélyedéseit papírral kibéleljük, kb. kétharmad részig töltjük a tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A krémhez:
2 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
5 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg vaj

Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk, gőz fölött csípősre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott étcsokoládét és a kakaóport, addig keverjük kézi habverővel, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a krémet habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal. A krémmel díszítjük a muffinokat.


Nincsenek megjegyzések: