Megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.
Hozzávalók 2 db 18 x 8 x 6 cm-es
formához
3 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Mester süteményliszt
5 dkg mandulaliszt
1 csipet sütőpor
1 evőkanál olaj
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg étcsokoládé
5 dkg birsalmasajt
a formához:
vaj
rizsliszt
A
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a
citromhéjat, majd lazán belekeverjük a sütőporral összevegyített lisztkeveréket
meg a mandulalisztet, és az olajat is beleforgatjuk. Végül óvatosan
belekeverjük a diót, a mazsolát, az apróra vágott étcsokoládét és a
birsalmasajtot. A masszát a vajjal kikent, rizsliszttel megszórt formákba
töltjük, és előmelegített, 160 fokos sütőben 45 percig sütjük.
Tipp:
ebből az adagból egy nagyobb püspökkenyér- vagy őzgerincformában is készülhet a
sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése