A recept megjelent a Kifőztük januári számában.
Hozzávalók
25 dkg
MIMEN édes lisztkeverék
10 dkg
olvasztott margarin
5 dkg
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
1
evőkanál rum
1
teáskanál citromlé
1
teáskanál NATURBIT psyllium rostőrlemény
1,75 dl
víz
az
öntethez:
30 dkg
vegyes bogyósgyümölcs
1
teáskanál NATURBIT kukoricakeményítő
2
evőkanál méz
1 csipet
fahéj
reszelt
citromhéj
a
díszítéshez:
15 dkg
mascarpone
3 dkg
porcukor
reszelt
citromhéj
kevés
vaníliás porcukor
A
psylliumot a vízben elkeverjük, és 2 percre félretesszük. Ezután az összes
hozzávalóval együtt sima tésztává dolgozzuk. Gofrisütőben darabonként 5 perc
alatt megsütjük.
Közben a
gyümölcsöket a mézzel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal összeforraljuk. A
keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, majd besűrítjük vele a
gyümölcsöntetet.
A
mascarponét a porcukorral kihabosítjuk.
Tálaláskor
a gofrikat a gyümölcsöntettel rétegezzük. A mascarponehabból 2 kanál
segítségével galuskákat formázunk. Minden adagra 3-4 habgaluskát helyezünk, és
citromhéjat reszelünk rá. A desszertet vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése