2016. január 3., vasárnap

Gofri erdeigyümölcs öntettel

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.
Kipróbáltam a MIMEN édes lisztkeveréket. Kapható: Hunorganic Kft http://www.kenyersutes.hu/



Hozzávalók
25 dkg MIMEN édes lisztkeverék
10 dkg olvasztott margarin
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál NATURBIT psyllium rostőrlemény
1,75 dl víz

az öntethez:
30 dkg vegyes bogyósgyümölcs
1 teáskanál NATURBIT kukoricakeményítő
2 evőkanál méz
1 csipet fahéj
reszelt citromhéj

a díszítéshez:
15 dkg mascarpone
3 dkg porcukor
reszelt citromhéj
kevés vaníliás porcukor



A psylliumot a vízben elkeverjük, és 2 percre félretesszük. Ezután az összes hozzávalóval együtt sima tésztává dolgozzuk. Gofrisütőben darabonként 5 perc alatt megsütjük.
Közben a gyümölcsöket a mézzel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal összeforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, majd besűrítjük vele a gyümölcsöntetet.
A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk.
Tálaláskor a gofrikat a gyümölcsöntettel rétegezzük. A mascarponehabból 2 kanál segítségével galuskákat formázunk. Minden adagra 3-4 habgaluskát helyezünk, és citromhéjat reszelünk rá. A desszertet vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: