Hozzávalók 6 db-hoz
25 dkg Schär mix B lisztkeverék
1 evőkanál lenmagpehely
1 evőkanál puffasztott amaránt
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál
útifűmaghéj-őrlemény
1,2 dl víz
175 g langyos kefir
1 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
Az útifűmaghéj-őrleményt a
vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi
hozzávalót tálba mérjük, összevegyítjük, majd az útifűmaghéjat is beletéve jól
kidagasztjuk.
Olajos kézzel 6 hosszúkás
bagettet formázunk a tésztából, és bagettsütő rácsra rakjuk. Meleg helyen 1/2
óráig kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése