2016. január 23., szombat

Lenmagpelyhes bagett

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
25 dkg Schär mix B lisztkeverék
1 evőkanál lenmagpehely
1 evőkanál puffasztott amaránt
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1,2 dl víz
175 g langyos kefir
1 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összevegyítjük, majd az útifűmaghéjat is beletéve jól kidagasztjuk.

Olajos kézzel 6 hosszúkás bagettet formázunk a tésztából, és bagettsütő rácsra rakjuk. Meleg helyen 1/2 óráig kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: