Hozzávalók
1 kg
csirkemellfilé
1
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1
evőkanál olaj
1
teáskanál őrölt pirospaprika
1
evőkanál paradicsompüré
2
kávéskanál só
őrölt
bors
45 dkg
fagyasztott zöldborsó
2
teáskanál Naturbit kukoricakeményítő
a
galuskához:
40 dkg
Naturbit Mimen frisstészta-keverék
1
kávéskanál só
1
evőkanál olaj
a
tálaláshoz:
2 dl
tejföl
A
csirkemellet kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk.
Kevés olajon először a vöröshagymát magában, majd a fokhagymával együtt
megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a
húskockákat, és pár perc alatt kevergetve körbepirítjuk. Felöntjük kb. 1,5 dl
vízzel, majd a paradicsompürét és a fűszereket hozzáadva, lefedve kb. 1 óra
alatt puhára pároljuk. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a zöldborsót is. A
keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a ragut.
Közben a
körethez a lisztkeveréket a sóval és kb. 1/2 l vízzel simára dolgozzuk. A
masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és pár perc alatt megfőzzük. A kész
galuskákat vízzel bőven leöblítjük, lecsepegtetjük, majd kevés forró olajon
átforgatjuk.
A ragut
galuskával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése