Hozzávalók
18 x 24 cm-es formához, kb. 50 dkg-os kenyérhez
20 dkg
Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg
Naturbit Mimen tápiókakeményítő
1
evőkanál Naturbit burgonyapehely
1
teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény
1,2 dl
víz
175 g
langyos kefir
1
evőkanál olaj
1
kávéskanál só
1 csipet
cukor
1 dkg
friss élesztő
a
formázáshoz:
1
evőkanál olaj
a
tetejére:
1
evőkanál hántolt napraforgómag
A
psylliumot a vízben elkeverjük, néhány percre félretesszük, amíg zselés
állagúvá nem válik. A többi hozzávalóval együtt kisebb keverőtálba öntjük, az
élesztőt a tetejükre morzsoljuk. Összekeverjük, majd 1-2 perc alatt
kidagasztjuk a tésztát. Az ovális jénai edényt szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
Alaposan beolajozott kézzel a tésztából ovális kenyéralakot formázunk, a
tetejét simára igazítjuk, és az edénybe tesszük. Fedő alatt 30 fokos sütőben 45
percig kelesztjük. Éles, olajozott késsel kb. 1/2 cm mélyen néhány helyen
bevagdossuk, napraforgómaggal bőven megszórjuk. Közben a sütő hőmérsékletét 200
fokra növeljük. Az edény tetejét belülről vízzel megspricceljük. A kenyeret
fedő alatt 1/2 óráig, majd a tetőt eltávolítva további 5 perc alatt szép
pirosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Felhasznált
alapanyagok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése