A recept megjelent a Kifőztük januári számában.
Hozzávalók
8 db 5 x 9 cm-es formához
12 dkg Mimen édes
lisztkeverék
12 dkg
porcukor
12 dkg
margarin
2 tojás
1
kávéskanál sütőpor
1/2
citrom leve
20 dkg
házi magozott meggybefőtt
a
tálaláshoz:
vaníliás
porcukor
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a margarinnal és a
cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a citromlevet és a
sütőport, majd jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a tojáshabot is.
A tésztát
elosztjuk a kis papírformákban, a tetejüket kirakjuk meggyel. 170 fokra
előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése