2016. január 23., szombat

Slanac gluténmentesen

Horvátországi nyaralások emlékeit idéző sós finomság gluténmentesen. Elkészítéséhez A konyha világa blog receptjét vettem alapul.


Hozzávalók:
22 dkg Nutri free mix per Pane
3 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
5 dkg langyos tejföl
1 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
1 dkg élesztő
1 kávéskanál só
egy csipet cukor


A formázáshoz:
kevés olaj

A tetejére:
1 púpos evőkanál rizsliszt
3 evőkanál víz
1 teáskanál só


A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk. Olajos kézzel kb 25 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapíros tepsire 4-4 rudat teszünk egymás mellé. Közöttük kb egy cm-es helyet hagyunk.


Langyos helyen fél órát kelesztjük. 200 fokos sütőben sütjük.


Közben a máz hozzávalóit jól összekeverjük. 15 perc sütés után a rudakra locsoljuk, és még 10 percig sütjük. Majd igyekszünk megállni, hogy még forrón ne faljuk fel az egészet! :)


Nincsenek megjegyzések: