2016. április 2., szombat

Minipizza

A recept megjelent a Kifőztuk márciusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
22 dkg Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen tápiókakeményítő
1 evőkanál Naturbit burgonyapehely
1 evőkanál olaj
2,5 dl víz
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő

a tetejére:
3 evőkanál pizzakrém
3 szelet sonka
1 paradicsom
minimozzarella
3 teáskanál tejföl
3 hajszálvékony szelet füstölt, húsos szalonna
1 kisebb lila hagyma


A tészta hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük és jól kidolgozzuk. 6 részre osztjuk, és külön-külön mindet kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 1/2 órát kelesztjük. A tetejüket megkenjük pizzakrémmel vagy tejföllel, megszórjuk az apróra vágott szalonnával, végül a felszeletelt paradicsomot, hagymát és mozzarellát a pizzákra halmozzuk. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Az alapanyagokat a Hunorganic biztosította.

Nincsenek megjegyzések: