A recept megjelent a Kifőztuk márciusi számában.
Hozzávalók
6 db-hoz
22 dkg
Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg
Mimen tápiókakeményítő
1
evőkanál Naturbit burgonyapehely
1
evőkanál olaj
2,5 dl
víz
1
kávéskanál só
1 csipet
cukor
1 dkg
friss élesztő
a
tetejére:
3
evőkanál pizzakrém
3 szelet
sonka
1
paradicsom
minimozzarella
3
teáskanál tejföl
3
hajszálvékony szelet füstölt, húsos szalonna
1 kisebb
lila hagyma
A tészta
hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük és jól kidolgozzuk. 6 részre osztjuk,
és külön-külön mindet kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsire helyezzük, és 1/2 órát kelesztjük. A tetejüket megkenjük pizzakrémmel
vagy tejföllel, megszórjuk az apróra vágott szalonnával, végül a felszeletelt
paradicsomot, hagymát és mozzarellát a pizzákra halmozzuk. 200 fokos sütőben 20
perc alatt készre sütjük.
Az alapanyagokat a Hunorganic biztosította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése