Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortához
25 dkg Szafi Free csökkentett
szénhidráttartalmú muffin/piskóta lisztkeverék
2 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű
édesítő
2 evőkanál Szafi Reform zsírszegény
holland kakaópor
3,5 dl víz
2 dkg almaecet
1 csipet só
a krémhez:
10 dkg kókuszreszelék
6 dl kókusztej
1 csomag gluténmentes tejszínízű pudingpor
10 dkg Szafi Reform eritrit
a tetejére:
10 dkg cukormentes étcsokoládé
1 dl Cocomas kókuszkrém
a burkolathoz:
10 dkg cukormentes étcsokoládé
transzferfólia
a díszítéshez:
1 dl Cocomas kókuszkrém
1 csomag habfixáló (10 g)
Szafi Reform eritritpor
A vízben elvegyítjük az édesítőt, az
almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaót, majd kézi
habverővel alaposan összedolgozzuk a tésztát. A sütőpapírral bélelt
tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A kókuszreszeléket 5 dl kókusztejben pár
percig főzzük. Közben a pudingport a maradék kókusztejjel simára keverjük, majd
a forró kókuszkrémhez adjuk, és kevergetve besűrítjük. Végül a tűzről levéve
feloldjuk benne az édesítőt. Néha megkeverve hagyjuk langyosra hűlni.
A piskóta tetejét egyenesre igazítjuk,
majd lapjában 3 egyforma részre vágjuk. A megtisztított tortakarikában betöltjük
a tortát úgy, hogy vékony rétegben a tetejére is jusson krém. Lefóliázva néhány
órára hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét és a kókuszkrémet gőz
felett összeolvasztjuk. A tortára öntjük, simára igazítjuk, és újra hűtőbe
tesszük.
A burkolathoz a transzferfóliát a torta
magasságának és átmérőjének megfelelő nagyságú csíkra vágjuk. Vékonyan
elsimítjuk rajta a gőz felett megolvasztott csokoládét. Pár percig hűlni
hagyjuk, majd a fóliával együtt egyenletesen a torta oldalára simítjuk. Hűtőbe
rakjuk, amíg a csokoládé megdermed, ezután szépen lehúzzuk a fóliát.
A
kókuszkrémet a habfixálóval és az édesítővel habbá verjük. Habzsákba töltjük,
és díszítjük a desszert tetejét.
2 megjegyzés:
Köszi a receptet, de a díszitésnél milyen habfixálót használtál? Csak mert ezerfélét néztem végig az üzletekben és mind tartalmaz cukrot - így pedig nem lehet cukormentesnek nevezni a tortát (nálunk cukorbetegnek készülne elsősorban). Mivel lehetne kiváltani?
Kedves Nico!
Bocsánat, csak most láttam a kérdésedet. Habfixáló nélkül is elkészíthető, anélkül is fel lehet verni habnak a kókuszkrémet, én csak a biztonság kedvéért tettem bele. Bea
Megjegyzés küldése