2016. április 22., péntek

Egy tésztából két fogás

Kipróbáltam a NATURBIT burgonyás tészta liszkeveréket. Könnyen készíthető belőle gombóc, nudli vagy gnocchi; semmi mást nem kell hozzá adni, csak vizet.


Mákos nudli és spenótos gnocchi készült belőle.


A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.

Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg NATURBIT burgonyás tészta lisztkeverék
5 dl víz

a formázáshoz:
rizsliszt

a mákos nudlihoz:
3 dkg vaj
5 dkg darált mák
5 dkg porcukor

a spenótos gnocchihoz:
25 dkg mascarpone
10 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma


a tálaláshoz:
reszelt sajt


A lisztkeveréket a vízzel sima tésztává gyúrjuk.


1 cm vastag lappá nyújtjuk.


1x2 cm-es darabokra vágjuk, a feléből nudlit, másik feléből gnocchit készítünk.


A mákos nudlihoz két kezünk között megsodorva a tésztadarabokból hosszúkás nudlikat formázunk.
Sós vízben megfőzzük, majd az olvasztott vajjal összeforgatjuk. A tetejét a porcukorral összekevert mákkal megszórjuk.


A spenótos gnocchihoz a tésztadarabokat két kezünk között megsodorva oválisra formázzuk. Villával megsodorjuk.


Sós vízben kifőzzük. A mascarponét felforrósítjuk, belekeverjük a zsenge spenótleveleket. Rövid ideig főzzük, közben az áttört fokhagymával és sóval ízesítjük.


A Naturbit burgonyás tészta lisztkeverék itt kapható.


Nincsenek megjegyzések: