Kipróbáltam a NATURBIT burgonyás tészta liszkeveréket. Könnyen készíthető belőle gombóc, nudli vagy gnocchi; semmi mást nem kell hozzá adni, csak vizet.
Mákos nudli és spenótos gnocchi készült belőle.
A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg NATURBIT burgonyás tészta lisztkeverék
5 dl víz
a formázáshoz:
rizsliszt
a mákos nudlihoz:
3 dkg vaj
5 dkg darált mák
5 dkg porcukor
a spenótos gnocchihoz:
25 dkg mascarpone
10 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
só
a tálaláshoz:
reszelt sajt
A lisztkeveréket a vízzel sima tésztává gyúrjuk.
1 cm vastag lappá nyújtjuk.
1x2 cm-es darabokra vágjuk, a feléből nudlit, másik feléből gnocchit készítünk.
A mákos nudlihoz két kezünk között megsodorva a tésztadarabokból hosszúkás nudlikat formázunk.
Sós vízben megfőzzük, majd az olvasztott vajjal összeforgatjuk. A tetejét a porcukorral összekevert mákkal megszórjuk.
A spenótos gnocchihoz a tésztadarabokat két kezünk között megsodorva oválisra formázzuk. Villával megsodorjuk.
Sós vízben kifőzzük. A mascarponét felforrósítjuk, belekeverjük a zsenge spenótleveleket. Rövid ideig főzzük, közben az áttört fokhagymával és sóval ízesítjük.
A Naturbit burgonyás tészta lisztkeverék itt kapható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése