2016. április 20., szerda

Gluténmentes kovászos szendvicskenyér chia maggal


Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes kovász (Nutri+rizsliszt)
1 evőkanál Nutri Free mix per Pane
1 evőkanál rizsliszt

A kovászt előző este megetetjük egy evőkanál Nutrival, egy evőkanál rizsliszttel és kb. 25 ml vízzel. Összekeverjük, és lefedve egy éjszakát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.


További hozzávalók:
1 evőkanál chia mag
2,5 dl víz

A chia magot a vízben elkeverjük, és egy órát állni hagyjuk. Közben időnként megkeverjük.


A kenyérhez szükség van még:
20 dkg Nutri Free mix per pane
5 dkg Schar mix It
2 kávéskanál só

A lisztkeverékeket, a sót és a beáztatott chia magot a kovászhoz adjuk. Összekeverjük és jól kidolgozzuk.


Sütőpapírral bélelt kenyérformába simítjuk. Folpack-kal letakarva duplájára kelesztjük (türelmes voltam - nekem most 8 óra kellett, hogy megkeljen)


Tetejét olajjal vékonyan lekenjük. Hideg sütőben kezdjük sütni. Kis fémedényben vizet teszünk a sütő aljába. 200 fokra állítva 35 percig sütjük. Majd a formából kivéve, a sütőpapírt eltávolítva még 10 percig sütjük a rácson.


Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


A hátteret a http://www.fotohatterek.hu/ biztosította.


Nincsenek megjegyzések: