2016. április 2., szombat

Húsleves pulykanyakból daragaluskával

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók
3 pulykanyak
6 sárgarépa
3 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 zellerlevél
1 kisebb karalábé
1 kisebb zellergumó
1 vöröshagyma
10 szem fekete bors
1 paradicsom
1 paprika

a daragaluskához:
1 tojás
kb. 6 dkg Naturbit rizsdara
1 csipet só

A pulykanyakat bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott répaféléket. A megtisztított karalábét, zellert, hagymát egyben, a paprikát és paradicsomot félbevágva ízesítésként szintén belefőzzük. Sózzuk, beletesszük a petrezselymet, a zellerlevelet és a borsot. Gyöngyözve kb. 2,5 óráig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul.
Közben a daragaluskához villával felverjük a tojást meg a sót. Belekeverjük a rizsdarát, és 1/2 óráig állni hagyjuk. Forró, sós vízbe 2 evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk. 2-3 percig főzzük, majd az edényt levesszük a tűzről, és még kb. 5 percig benne hagyjuk a levesbetétet.

A leszűrt levest a galuskával, a zöldségekkel és a pulykanyakkal tálaljuk.


Rizsdara: a Hunorganic-tól

Nincsenek megjegyzések: