Hozzávalók
3
pulykanyak
6
sárgarépa
3
fehérrépa
1 csokor
petrezselyemzöld
1-2
zellerlevél
1 kisebb
karalábé
1 kisebb
zellergumó
1
vöröshagyma
10 szem
fekete bors
só
1
paradicsom
1 paprika
a
daragaluskához:
1 tojás
kb. 6 dkg
Naturbit rizsdara
1 csipet
só
A
pulykanyakat bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott répaféléket. A megtisztított karalábét, zellert,
hagymát egyben, a paprikát és paradicsomot félbevágva ízesítésként szintén
belefőzzük. Sózzuk, beletesszük a petrezselymet, a zellerlevelet és a borsot.
Gyöngyözve kb. 2,5 óráig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul.
Közben a
daragaluskához villával felverjük a tojást meg a sót. Belekeverjük a rizsdarát,
és 1/2 óráig állni hagyjuk. Forró, sós vízbe 2 evőkanál segítségével galuskákat
szaggatunk. 2-3 percig főzzük, majd az edényt levesszük a tűzről, és még kb. 5
percig benne hagyjuk a levesbetétet.
A leszűrt
levest a galuskával, a zöldségekkel és a pulykanyakkal tálaljuk.
Rizsdara: a Hunorganic-tól
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése