A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számába.
Hozzávalók
6 db-hoz
25 dkg
Glutenix Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
2 dl
langyos víz
1 dkg
friss élesztő
1
kávéskanál só
1
kávéskanál cukor
2
evőkanál olaj
a
gyroshoz:
50 dkg
csirkemellfilé
1 gerezd
áttört fokhagyma
1
kávéskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt
bors
2
evőkanál olaj
a
mártáshoz:
20 dkg
görög joghurt
1 gerezd
áttört fokhagyma
2 szál
újhagyma
só
a
töltelékhez:
kígyóuborka
paradicsom
saláta
újhagyma
apróra vágva
A pita
hozzávalóit összedolgozzuk, lisztezett felületen finoman átgyúrjuk. A tésztát 6
részre osztjuk, mindegyiket kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírral
bélelt sütőlemezre helyezzük, és letakarva 1 órát pihentetjük. 240 fokra
előmelegített sütőben 8 percig sütjük, amíg a tészta szépen felpúposodik.
Ezután a pitákat megfordítjuk, és még 8 percig sütjük.
A
csirkemellet csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal, és forró
serpenyőben pirosra sütjük. A mártás hozzávalóit simára vegyítjük.
A pita
széléből vékony csíkot levágunk. Az üregbe töltjük a csirkehúst és a
zöldségeket. A mártással meglocsolva tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése