Hozzávalók
25 dkg
Naturbit kemencés gluténmentes lisztkeverék
1
teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény (útifűmaghéj)
2
evőkanál Naturbit puffasztott amaránt
2,5 dl
langyos víz
1
evőkanál olaj
1
kávéskanál só
1 csipet
cukor
továbbá:
1 dkg
friss élesztő
a
formázáshoz:
rizsliszt
Az
útifűmaghéjat a vízben elkeverjük, és néhány percig állni hagyjuk. A
hozzávalókat keverőtálba mérjük, a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A
zselés állagúvá vált útifűmaghéjat is hozzáadva összekeverjük, majd jól
kidolgozzuk. A tésztát rizsliszttel szórt munkafelületen gömbölyű cipóvá
formázzuk, és fejjel lefelé kelesztőkosárba tesszük. Letakarva 1 órát
kelesztjük. A sütőt a vaslábossal együtt 220 fokra előmelegítjük. A megkelt
kenyeret óvatosan sütőpapírra fordítjuk, a tetejét éles pengével bevágjuk. A
sütőpapírral együtt a forró vaslábasba emeljük. Fedő alatt 10 percig, majd a
hőfokot 200 fokra mérsékelve további 20 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése