2016. április 30., szombat

Túró rudi torta

Katucikonyha gyönyörű tortája adta az ötletet.


Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál keményítő
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
20 dkg porcukor
1 kávéskanál vanília kivonat
1 csomag zselatin fix

A csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj

A tetejére:
néhány túró rudi


A piskótát két részletben készítjük el. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk 3 evőkanál cukorral. Beleforgatjuk a tojások sárgáját. Majd belekeverünk 2 evőkanál rizslisztet, 1 evőkanál keményítőt és 1 evőkanál kakaóport. Sütőpapírral bélet 18 cm-es kerek tortafromában, 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ugyan így készítjük a másik lapot is.
Ha a piskóta kihűlt, mindkét lapot ketté vágjuk, így 4 tortalapot kapunk.


A krémhez a mascarponet a cukorral kihabosítjuk. Belekeverjük az áttört túrót, és a vanília kivonattal ízesítjük. Jól elkeverjük benne a zselatin fixet is. Végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A lapokat a krémmel a megtisztított tortaformában betöltjük. Egy kevés krémet félreteszünk a bevonáshoz. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.


A csokimázhoz a csokoládét a vajjal felolvasztjuk. A torta tetejére öntjük, az oldalán hagyjuk lecsorogni.
A torta tetejét néhány túró rudival díszítjük.



Nincsenek megjegyzések: