Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes kovász
1 evőkanál Nutri free mix per pane
1 evőkanál rizsliszt
kb. 25 ml víz
Továbbá:
13 dkg Nutri free mix per Pane
7 dkg Schar Brot mix Dunkel
5 dkg Schar mix It
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
2,5 dl víz
A formázáshoz:
rizsliszt
Reggel a kovászt megetetjük: a rizsliszttel, a lisztkeverékkel és a vízzel összekeverjük. A tálat folpack-kal letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk.
Este hozzáadjuk a 25 dkg gluténmentes lisztkeveréket, a burgonyapelyhet, az olajat, a sót és 2,5 dl vizet. Összekeverjük és jól kidolgozzuk. Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk. Fejjel lefelé rizsliszttel megszórt kelesztőkosárba tesszük. Konyharuhával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk.
Másnap reggel a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A kenyeret sütőpapírra fordítjuk. Tetejét éles pengével bevágjuk.
A kenyeret a sütőpapírral együtt a forró vaslábasba emeljük. Fedő alatt 40 percig sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Fotóháttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése