Forrás: Nők Lapja konyha (2010. június) és http://andi1976.gportal.hu/
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg Mester süteményliszt
14 dkg vaj / margarin
7 dkg porcukor
2 dkg kakaó
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg túró
1 kis pohár tejföl
10 dkg porcukor
1 citrom héja
1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
3 tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg rizsliszt
Hozzávalók a díszítéshez:
20 dkg ribizli vagy málna vagy eper
1 csomag gluténmentes piros tortazselé
A tésztához a tojás kivételével a hozzávalókat összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy min. 20 cm átmérőjű piteformát. A tészta alját megszurkáljuk, és hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit egy tálban gépi habverővel alaposan összekeverjük, majd tésztára halmozzuk, és 170°C-on kb. 50 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizlivel, és ráöntjük az előírás szerint elkészített tortazselét.