A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.
Hozzávalók
30 dkg Hadarik Rita
zsúrpogácsa lisztkeverék
8 dkg puha vaj
8 dkg tejföl
1 tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1/2 dl víz
a formázáshoz:
rizsliszt
a tetejére:
1 tojás
1 evőkanál chiamag
Az élesztőt a
cukorral a vízben elkeverjük, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval
összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük. Rizsliszttel meghintett munkalapon 1,5 cm
vastagra nyújtjuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, a pogácsákat sütőpapírral
bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A tetejüket a felvert tojással lekenjük,
kevés chiamaggal megszórjuk. 40 percig kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített
sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Felhasznált alapanyagok: Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
www.kenyersutes.hu