Hozzávalók 28 cm-es
tortaformához
30 dkg Hadarik Rita
csokis-kakaós keksz lisztkeverék
10 dkg porcukor
13,5 dkg vaj
1 tojás
a nyújtáshoz:
rizsliszt
a töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg porcukor
3 tojás
5 dkg vaj
4 dkg Naturbit
rizsdara
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
40 dkg fagyasztott
vegyes erdei gyümölcs
2 evőkanál cukor
1 csomag tortazselé
A lisztkeveréket a
vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot is. Gyors mozdulatokkal
összegyúrjuk a tojással, és a tésztát hűtőben 10 percig pihentetjük.
Rizsliszttel szórt munkalapon 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a
piteformát. Villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a
tölteléket elkészítjük.
Ehhez a hozzávalókat
alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen elosztjuk a kakaós lapon. A tortát 170
fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a tetejére
szórjuk a gyümölcsöt. A tortazselét összekeverjük a cukorral és 2,5 dl vízzel,
majd felforraljuk. Egyenletesen a gyümölcsre öntjük, és a süteményt tálalásig
hűtőben tároljuk.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/