Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg finomszemcséjű kristálycukor
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg Mester süteményliszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 evőkanál rizsliszt
1/2 l tej
20 dkg cukor
20 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg darált dió
A tetejére:
8 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 dl vizet, és habosra keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporral kevert sütilisztet és a darált diót. Végül a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a rizslisztet a tejben elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve, de még melegen elkeverjük benne a cukrot. Letakarva teljesen kihűtjük. Végül kihabosítjuk a vajjal, és beledolgozzuk a darált diót is.
A piskótát 2 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd betakarjuk a másik lappal, melynek tetején elsimítjuk a maradék krémet. Néhány órára hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetején elkenjük. Dermedés után hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.