A recept megjelent a
Kifőztük januári számában.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé
4 dl kókusztej
1/2 dl víz
1/2 citrom leve
1 csomag Szafi Reform poralap tejszínes-sajtos csirkemellhez
(80 g)
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
kevés Szafi Reform kókuszolaj
a csőben sült zöldségekhez:
1 brokkoli
2 kisebb zsenge cukkini
1 nagy sárgarépa
20 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
3 tojás
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
kevés Szafi Reform kókuszolaj
a körethez:
15 dkg Szafi Free gluténmentes quinoa
1 sárgarépa
2 kávéskanál só
A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Kevés kókuszolajon
az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, majd sóval és
borssal ízesítve megpároljuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk. A
kókusztejszínt a vízzel, a citromlével és a poralappal elkeverjük, majd
beleforgatjuk a húst és a gombát. 4 kiolajozott sütőedényben egyenletesen
elosztjuk, a tetejüket a reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra
előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük. 1 gerezd áttört fokhagymával és
sóval ízesített vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A
brokkolirózsákat szalonnaszeletekkel körbetekerjük, és kb. 26 cm átmérőjű,
kiolajozott sütőtálba, a tál közepét szabadon hagyva körben lerakosgatjuk. A
cukkinit héjastól hosszúkás csíkokra vágjuk, pár percre besózzuk. A répát
megtisztítva szintén hosszúkásra szeljük. A szeleteket középről kezdve
csigavonalban feltekerjük, és a sütőedény közepére helyezzük. A tojást a tejszínnel,
kevés sóval, borssal és 1 gerezd áttört fokhagymával kikeverjük, majd a
zöldségek tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt
megsütjük.
A körethez a quinoát bő vízben többször átmossuk, majd a reszelt
sárgarépát és a sót hozzáadva, kétszeres mennyiségű vízben addig pároljuk, amíg
az összes folyadékot fel nem szívja.
A sajtos csirkemellet a zöldségekkel és a quinoakörettel tálaljuk.